Schrijf je nu in voor de Solutions Masterclass en til je tenderstrategie naar een hoger niveau!

Patatje Sociaal: Voorop in Duurzaamheid en Transparantie in Nederland

“Patatje Sociaal, Serveert Impact. Social Return Consultancy” is een bedrijf dat zich inzet voor een duurzaam en sociaal Nederland. In het licht van de toenemende aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen, is de verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, waaronder zonnepanelen, een belangrijk aandachtspunt. Stichting OPEN speelt hierin een cruciale rol.

Vanaf 1 juli 2023 wordt het tarief voor zonnepanelen verhoogd naar EUR 0,04 per kg. Dit is een initiatief om de recycling van zonnepanelen te financieren en te stimuleren. Voor bedrijven zoals “Patatje Sociaal” is het essentieel om op de hoogte te zijn van deze veranderingen, aangezien het direct invloed heeft op de kostenstructuur en de prijsstelling naar klanten toe.

Een belangrijke verandering is dat de afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen zichtbaar op de factuur moet worden vermeld. Dit zorgt voor transparantie en eerlijke concurrentie. Het maakt het voor klanten duidelijk dat er een bijdrage wordt geleverd aan de recycling van zonnepanelen, wat bijdraagt aan een duurzaam Nederland.

Deze zichtbare bijdrage heeft meerdere voordelen. Het maakt een eerlijke vergelijking tussen producten mogelijk en verduidelijkt dat zonnepanelen aan het einde van hun levensduur op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled. Bovendien helpt het installateurs om efficiënt van hun zonnepanelen afval af te komen.

Voor “Patatje Sociaal” betekent dit dat zij hun klanten kunnen informeren over de bijdrage die zij leveren aan een duurzaam Nederland. Door transparant te zijn over de kosten en de bijdrage aan recycling, kunnen zij hun klanten overtuigen van de waarde van hun diensten en producten.

In een notendop, “Patatje Sociaal” is niet alleen een consultancybureau dat bedrijven helpt met hun social return verplichtingen, maar ook een voorloper in het promoten van duurzaamheid en verantwoord ondernemen in Nederland.