Schrijf je nu in voor de Solutions Masterclass en til je tenderstrategie naar een hoger niveau!

Uw bestelling:

Het Maken van een Impactrapportage bij Patatje Sociaal

Steeds meer organisaties, waaronder Patatje Sociaal, publiceren een jaarlijks impactrapport om te communiceren over hun prestaties en impact. Het is cruciaal om te begrijpen wie de beoogde lezers van het rapport zijn en welke informatie zij verwachten. Dit kan variëren afhankelijk van de doelgroep: medewerkers hebben bijvoorbeeld andere verwachtingen dan impactfinanciers.

  1. Identificeer de Doelgroepen: Maak een lijst van potentiële lezers en hun informatiebehoeften. Verifieer deze behoeften door directe communicatie met de doelgroepen.

  2. Wees Transparant: Communiceer niet alleen de positieve resultaten, maar wees ook open over de uitdagingen, leermomenten en beperkingen in de verzamelde data.

  3. Datavisualisatie: Kies de juiste vormen van datavisualisatie om je boodschap effectief over te brengen. Dit kan variëren van iconen en grafieken tot infographics en tekst.

Relatiebeheer

Het effectief communiceren van je impact kan een cruciale rol spelen in het onderhouden en verdiepen van relaties met donateurs, de doelgroep en andere stakeholders.

CBF Erkenningsregeling

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) vereist dat organisaties inzicht geven in hun prestaties in relatie tot hun (meerjaren)beleid. Voor organisaties in de toetsingscategorieën B en C (met een totale omzet vanaf €500.000) is dit een strikte norm. Het impactrapport kan hierbij een belangrijk instrument zijn om aan deze eisen te voldoen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je een gedetailleerd en informatief impactrapport creëren dat niet alleen voldoet aan de verwachtingen van je doelgroep, maar ook bijdraagt aan de transparantie en geloofwaardigheid van Patatje Sociaal.

Bestelling plaatsen

Serveert Impact.

Social return consultancy

Met onze expertise helpen we u bij het creëren van duurzame en sociale oplossingen, waardoor u een positieve impact maakt en tegelijkertijd bijdraagt aan een beter Nederland.